Radio Bunelu

Lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre casnicie (II)


Nu e usor sa mentii o casnicie pe linia de plutire dar nici imposibil nu e, cu siguranta. Am discutat in articolul precedent despre primele doua lucruri importante pe care trebuie sa le stii inainte de a te casatori, vom incerca cu aceasta ocazie sa completam lista.
3. De multe ori te vei culca seara suparata (si poate ca te vei trezi si mai suparata decat erai inainte).
Cei care le ofera tinerilor casatoriti sfatul de a nu se duce niciodata la culcare suparati ori au parte de o relatie iesita din comun, perfecta, ori nu au experienta unei relatii de lunga durata, nu stiu ce inseamna cu adevarat o cearta intre doi parteneri. Sigur, ideal ar fi sa rezolvati toate problemele si contraargumentele inainte de culcare dar trebuie sa constientizezi de asemenea faptul ca o casnicie dureaza o viata iar intr-o viata multe se intampla. Nu vei reusi de fiecare data sa inchei o cearta seara. Mai mult, sansele de a o rezolva mai usor dupa un somn sunt mai mari, de vreme ce amandoi aveti astfel sansa de a va relaxa. Dimineata, veti avea mintile odihnite si veti privi intreaga situatie cu alti ochi.
4. Va trebui sa invatati sa rezolvati problemele impreuna si nu separat.
Uneori, ne inchipuim ca le stim pe toate, ca versiunea noastra e cea buna in orice cearta si ca nimic in lume nu ne poate determina sa ne razgandim. Intr-o casnicie insa e important nu sa iti sustii punctul de vedere pana in panzele albe ci sa gasiti o metoda de a ajunge la o concluzie comuna. Relatia se va subrezi in cazul in care dreptatea va fi mereu de partea ta, lasandu-i sotului tau nicio sansa de a-si sustine si formula propria sa opinie intr-o problema sau alta si viceversa. Intr-o asemenea situatie e important e felul in care reusiti sa comunicati.
Pe langa comunicare insa conteaza si respectul si aprecierea pe care o aveti unul fata de celalalt. Cu cat mai mari acestea doua, cu atat mai mult veti invata sa va respectati unul altuia opiniile si ideile.
5. Pe masura ce te vei confrunta cu propriile fobii si insecuritati vei descoperi ce conteaza cu adevarat pentru tine.
Cu totii avem punctele noastre slabe care ne pun bete in roate. Uneori, se manifesta lipsa de incredere, alteori nevoia de control. Nu suntem perfecti si vom descoperi pe masura ce trece timpul ca nici partenerii nostri de viata nu sunt asa. Vei avea parte de dezamagiri, te vei confrunta pe parcursul timpului cu fel si fel de frici personale, vei descoperi insa ca in final toate acestea te pot face fie mai inteleapta, fie iti pot distruge relatia. In cazul in care sunteti pe aceeasi lungime de unda, veti descoperi impreuna ca toate greutatile va pot apropia si mai mult, ajutandu-va sa va descoperiti pas cu pas unul pe celalalt si sa traiti impreuna o casnicie fericita.
In asta sta si frumusetea unui mariaj: e o viata plina de momente frumoase dar si de momente grele si lectii pe care le vei invata pe parcurs, lucruri pentru care nimeni nu te va pregati vreodata. In final insa, toate acestea vor contribui la consolidarea legaturii romantice si va vor imbogati viata de zi cu zi.

Niciun comentariu: