Radio Bunelu

Zapadã si prãpãd în Valea Jiului


Ninsoarea care s-a pornit de marti dupã-amiazã si care continuat toatã ziua de ieri, a pus din nou probleme autoritãtilor. Multi locuitori ai Vãii Jiului s-au plâns de situatia datã.
Marti seara, la Petrosani s-a întrunit de urgentã comandamentul de iarnã, pentru a stabili planul de mãsuri privind deszãpezirea. Prognozele meteo arãtau cã urmeazã ninsori abundente, drept pentru care, prioritatea numãrul 1 a municipalitãtii a fost deblocarea drumurilor. Si asa s-a si întâmplat. Arterele principale au fost exemplar curãtate, însã nu acelasi lucru se poate spune si despre cele secundare.  Zeci de oameni din zone de rang II sau III ale oraselor din Valea Jiului au reclamat faptul cã nu mai pot circula cu masinile. La Dâlja, cel putin, cu greu s-a putut ajunge în ultimele zile. “ Nu mai putem circula deloc. Nu am vãzut niciun utilaj de deszãpezire de duminicã. Bine cã la vot ne-am dus, dar acum…”, a declarat o femeie care locuieste în Dâlja Micã. “  Este cumplit. Nici profesoara nu a mai ajuns la scoala de la noi din sat, pentru cã nu a putut ajunge. Vrem sã transmitem autoritãtilor cã si noi plãtim impozite si cã mai sunt oameni si  mai sus de scoalã. Satul nu se terminã acolo. Ba chiar mai sus este si un om care face dializã ”, a spus o altã femeie.
Sef SPADPP, Lucian Dragomir, a spus însã cã marti, cel putin, s-a actionat cu  utilajele la Dâlja, contrar a ceea ce au declarat locuitorii zonei. “ Arterele principale sunt curãtate, se circulã bine si toate utilajele si oamenii sunt pe drum. Dâlja este importantã, dar nu este prioritatea zero a primãriei. Conform graficului de deszãpezire, masina va ajunge si acolo si va curãta ”, a declarat Lucian Dragomir, sef SPADPPP – primãria Petrosani.
La fata locului, oamenii din Dâlja Micã au spus cã dacã mai continuã cu ninsoarea, le este teamã cã vor rãmâne complet izolati. Si, Doamne fereste sã fie nevoie de Ambulantã sau de pompieri..
Mergem  mai departe si  ajungem la Aninoasa, unde au fost probleme ieri dimineatã. Oamenii care locuiesc pe strada Cãtãnesti, cel putin, au spus cã nu au mai vãzut un utilaj în zonã de mult timp. Ediul sef Nicolae Dunca a declarat cã pe drumurile principale se circulã bine, dar cã primãria Aninoasa, la datoriile care le are, nu îsi poate permite multe utilaje pentru a acoperi tot orasul.
La Vulcan, la fel. Locuitorii unei strãzi de la Valea Ungurului au spus cã zona în care locuiesc este de-a dreptul blocatã de nãmeti.
“  Nu mai putem iesi de pe stradã. Cum vii de la Petrosani spre Vulcan, în zona Schitului de la Valea Ungurului, pe stradã la dreapta suntem vreo 10 familii. Suntem de-a dreptul blocati aici. Nu a venit niciun utilaj. Am sunat la primãrie, dar nu ne-a rãspuns nimeni”, a declarat un om care locuieste în zona Valea Ungurului- Coroiesti. Primarul Gheorghe Ile a spus cã va încerca sã curete tot orasul, însã dintr-o datã nu se poate.
Si la Lupeni, desi viceprimarul Corneliu Lungan a spus cã în Cartierul Stefan s-a deszãpezit, oamenii au spus cã nu este chiar asa. Eforturi s-au fãcut ieri de dimineatã si în estul Vãii Jiului pentru a se circula normal.
Luiza Andronache
http://cronicavj.ro/wp/?p=10506

Niciun comentariu: