Radio Bunelu

Primim la redacţie. Un strigăt disperat al muncitorilor de la UPSRUEEM Petroşani: / „Suntem flămânzi, obosiţi, stresaţi, nu mai putem rezista…”


Venim la dvs. cu o mare rugăminte dacă ne puteţi ajuta, suntem oamenii puţini ce am mai rămas la UPSRUEEM Petroşani şi nu ştim unde să ne adresăm cât joc îşi bate de noi Râureanu cu soţia lui. 
Domnule director Docea,
Noi lucrăm o lună de zile fără libere şi fără să fim plătiţi, lucrăm sâmbăta şi duminica 8 ore, fără comandă de lucru, şi ne dă un bon de masă de 9 lei. Deci, lucrăm cu 1 leu pe oră. În cursul săptămânii, lucrăm de la ora 7 la 17, câteodată stau şi 10 ore, pe un salariu de mizerie.  Nu luăm nici minimul pe economie. 
A venit frigul în hale, este un frig de îngheaţă şi apa în sticle iarna. Dacă cineva ar îndrăzni să-i spună la acesta (…) ceva, ne dă afara. 
Lumea este speriată că nu avem unde lucra aici în Vale, dar suntem flămânzi, obosiţi, stresaţi, nu mai putem rezista. 
În data de 7 decembrie a leşinat un frezor din cauza stresului şi a oboselii şi a fost chemată ambulanţa. 
E posibil să lucrăm o lună întreagă fără libere, fără bani, nu ne putem învoi să ne plătim facturi sau să mergem la un medic, că strigă Râureanu ca un nebun că ne dă afară, că la poartă sunt 300 de oameni care aşteaptă să-i angajeze. 
De ce nu ne plăteşte la orele pe care le muncim? Nu să ne scoată ochii cu un bon de masă de 9 lei, iar ce lucrăm peste program, pe o săptămână întreagă, ne dă tot un bon de masă. 
Oare este posibil ca în ţara noastră să-şi bată el joc de noi în halul ăsta? Începem să regretăm după Ceauşescu, atunci munceai, luai salariu. Veniţi să vedeţi în ce condiţii lucrăm şi ce salariu ne dă (…) ăsta, oare ne va face cineva dreptate? Acum, nu ai unde să te plângi că toţi patronii se îmbogăţesc ei, lor să le fie bine, iar noi murim de frig, foame, leşinăm din cauza stresului, lucrând cu 1 leu pe oră. 
Vin sărbătorile. De ce nu ne dă şi nouă o primă, la câţi bani şi-a făcut după munca făcută de noi, să putem lua şi noi la copii haine şi să avem şi noi o bucurie de sărbători, să avem şi noi ce pune pe masă. 
Eu acum îmi fac lichidarea, plec de la acest (...) dar am scris adevărul, puteţi verifica. 
Sărbători fericite! 
Munteanu
http://www.zvj.ro

Niciun comentariu: