Radio Bunelu

Cea mai tare contracandidată în Valea Jiului, / Zăpada


Toate zonele limitrofe ale Uricaniului erau înzăpezite ieri. Nu doar acolo au fost probleme, ci şi în alte localităţi ale Văii Jiului.
Uricani
Valea de Brazi, Valea de Peşti, Câmpu lui Neag, Buta, Bilugul, Lazărul sunt zone care au rămas înzăpezite. Zăpada la Uricani atinge lejer un metru în aceste zone. Pentru că în niciun caz nu făcea faţă cu utilajul de la primărie, primarul a făcut apel la firmele private. 6 utilaje au început să lucreze pe toate zonele pentru a scoate lumea din nămeţi. 
 „Lucrăm la foc continuu să scoatem toată lumea din nămeţi. La Uricani nu ninge ca în celelalte oraşe, ninge mult mai mult, avem zăpada de un metru. Sperăm să deblocăm toate drumurile şi până la ora 8 seara să ajungă toată lumea la vot (ieri - n.r.). Tocmai de aceea, la Uricani prezenţa la vot este cea mai mică din câte s-au înregistrat până acum. La unele secţii de votare au ajuns doar câţiva oameni. Norocul lui Băsescu! Lăsând gluma la o parte, sperăm să rezolvăm situaţia în timp util şi să nu întâmpinăm probleme majore”, a declarat Dănuţ Buhăescu.
 
Aninoasa
O casă a rămas înzăpezită la Aninoasa, pe drumul din sus de primărie, din cauza unei avalanşe de zăpadă. Dar, spune primarul Nicolae Duca, lucrurile s-au remediat foarte repede. În rest, nu au fost probleme.
 
Petrila
Primarul Ilie Păducel ne-a răspuns ieri la telefon cu o voce obosită. Nu avea probleme pe tot perimetrul Petrilei.
„Au mai fost situaţii de drumuri blocate, dar acolo unde s-au făcut sesizări s-a remediat situaţia rapid”, a declarat primarul. Ieri, până la ora 14, utilajele trecuseră deja pe toate drumurile din Petrila, atât cele principale, cât şi cele secundare, dar şi în sate. 
 
Petroşani
Pe Slătinioara, la Petroşani, nu se putea urca decât pe picioare sau cu 4x4. Altfel, nicio şansă. Şi taxiurile opreau înainte de a ajunge la Colegiul Naţional de Informatică “Carmen Sylva”, pentru că riscau să rămână captive pe Slătinioara.
Pârâul era îngheţat bocnă şi rămăsese absolut nemişcat sub puterea iernii. 

Niciun comentariu: