Radio Bunelu

Putin restrânge libertatea religioasă a cultelor


Într-o întâlnire ce a avut loc joi în Samara (al şaselea oraş cel mai mare oraş din Rusia), preşedintele rus Vladimir Putin a cerut guvernului să înăsprească legile cu privire la cultele care se înmulţesc în ţară.
Potrivit lui Putin, care s-a exprimat că acestea apar „ca ciupercile după ploaie”, cultele ar fi un pericol pentru societate şi pentru poporul rus, care este creştin ortodox în procent de 90%. În plus, Biserica Ortodoxă Rusă numără cei mai mulţi ortodocşi din întreaga lume.
Propunerile pe care le-a făcut Putin în acest sens includ o legislaţie mai puţin permisivă, care să limiteze libertatea de a înfiinţa biserici şi o bază de date cu toate cultele, care să fie pusă la dispoziţia oricui, informează Russia Today.
Problema proliferării altor confesiuni creştine în Rusia este extrem de sensibilă pentru Biserica Ortodoxă Rusă, deoarece Biserica a ieşit doar de puţină vreme din epoca persecuţiilor antireligioase sovietice. Astfel, Putin nu a făcut decât să fie vocea BORu (cu care are relaţii foarte bune), pentru a permite ortodocşilor să-şi apere poziţia de confesiune dominantă citeaza revista semneletimpului.

Niciun comentariu: