Radio Bunelu

A început şi la Vulcan / Hinghereala auto


De la 1 noiembrie, la Vulcan va intra în vigoare o hotărâre de Consiliu local prin care Poliţiei Locale i se sporesc competenţele, în domenii care ţin de menţinerea ordinii şi liniştii publice şi a circulaţiei auto din localitate.

Ieri, miercuri,
în jurul orelor amiezii, mulţi vulcăneni s-au oprit şi s-au uitat miraţi şi cu luare aminte la un autoturism Logan alb, staţionat peste drum de clădirea primăriei. Proprietarul a oprit şi a lăsat staţionat autovehiculul pe spaţiul din carosabil care, prin liniile trasate pe el, arată clar că manevrea respectivă este interzisă în acel loc. În plus, în apropiere se află şi o tăbliţă care avertizează ce poate păţi un astfel de conducător auto.

Loganul în cauză
avea roata din dreapta faţă blocată cu un sistem care face imposibilă plecarea de pe loc. După ce a staţionat mai bine de oră, roata a fost deblocată de către un poliţist local, iar şoferul a putut s-o ia din loc. Din fericire, cazul descris a fost doar o simulare, menită să-i avertizeze pe şoferi cu prvire la ceea ce vor păţi, de la 1 noiembrie încolo, în caz că vor staţiona în locuri nepermise.

Blocarea roţilor
este efectuată de către Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei municipiului Vulcan, cu sprijinul Poliţiei Locale. Asemenea simulări, menite să-i facă pe conducătorii să ia în serios chestiunea în cauză, vor continua, până la 1 noiembrie, şi în alte locuri din oraş. Fireşte, autoturismele blocate în aceste simulări le aparţin unor funcţionari din primărie. Cei care se vor încăpăţâna şi vor ţine morţiş să-şi lase maşina staţionată unde îi taie capul vor plăti, pentru deblocare, o amendă contravenţională de 50 de lei. Staţi şi nu vă bucuraţi, fiindcă o alta, mai consistentă, o va da Poliţia Rutieră, pentru staţionare în locuri interzise.
http://www.zvj.ro

Niciun comentariu: