Radio Bunelu

Protestul de la minele Paroşeni şi Lonea: Mitingul minerilor s-a încheiat după ce a fost semnat un act adiţional care le rezolvă cererile


Cei aproximativ 400 de mineri de la Lupeni şi Lonea care protestau, miercuri, în curtea CNH au renunţat la acţiunea lor, după ce reprezentanţii companiei şi liderii de sindicat din Valea Jiului au semnat un act adiţional care va rezolva cererile lor.

Protest al minerilor de la minele Paroşeni şi Lonea (Imagine: Adi Piclisan/Arhiva Mediafax Foto)
Potrivit liderilor Sindicatului "Muntele" din Valea Jiului, administraţia Companiei Naţionale a Huilei (CNH) şi partea sindicală au semnat, miercuri după-amiază, un act adiţional la contractul colectiv de muncă prin care vor fi soluţionate revendicările ortacilor.
Preşedintele Sindicatului "Muntele" din Valea Jiului, Petre Nica, a citit în faţa ortacilor adunaţi în curtea CNH din Petroşani conţinutul actului adiţional prin care sporul de periculozitate aferent muncii subterane a fost aliniat la legislaţia în vigoare.
Nica le-a spus ortacilor că actul adiţional va fi înregistrat joi la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, după care acesta va intra în vigoare

Niciun comentariu: