Radio Bunelu

Obama către tatăl misionarei răpite de pirați: „fata ta este OK"



Devotamentul față de credința ei a determinat-o pe Jessica Buchanan (32 de ani) să își vândă toate bunurile sale și să se dedice misiunii în Africa. Acolo a fost răpită de pirați somalezi, și sechestrată timp de 3 luni de zile.

Barack și Michele Obama A fost cucerită de acest continent, pe când era înca studentă a facultății creștine Valley Forge, și practica un stagiu de practică profesorală acolo, dorind ca după absolvire să revină în Somalia pentru misiune.

„S-a îndrăgostit de Africa, despre care cu greu putea vorbi fără lacrimi în ochi," poveștește colegiului creștin Valley Forge, Don Meyer. „Povestea vieții ei este un model a ceea ce am pregătit studenţilor noştrii să facă. Este palpitant până dincolo de cuvinte" a apreciat Meyer.

Alături de Poul Hagen Thisted (60 de ani) Jessica lucra în cadrul unei unități a Consiliului Danez pentru Refugiați (DRC) - „Demining Group", specializată în operaţiuni de deminare. Ambii au fost răpiți și luați ostatici de către pirații somalezi, pe 25 octombrie 2011 la Galkayo, în regiunea autoproclamată semiautonomă Galmudug.

„Rugaţi-vă pentru Jessica şi familia ei. Ea este un fost student al facultății creștine Valley Forge şi a vândut tot ceea ce a deţinut pentru a deveni un misionar în Somalia. Rugaţi-vă ca ea să fie în condiţii de siguranţă şi să se întoarcă cu bine acasă" a fost mesajul bisericii ei de acasă, prin care au încercat să transmită idea devotamentului și al implicării lui Jessica în misiune.

Aceeaşi unitate care în luna mai l-a ucis pe liderul Al-Qaida, Osama bin Laden, unitatea a şasea a trupelor SEAL (trupele de elită ale Marinei SUA) i-a eliberat din mâinile piraţilor pe Jessica Buchanan și Poul Hagen Thisted.

Însuși preşedintele Obama a aprobat și planificat operațiunea de salvare a celor doi ostatici. Imediat după finalul misiunii, liderul de stat al Americii i-a făcut o surpriză tatălui fetei răpite, dându-i un telefon. „John, aici Barack Obama. Am nişte veşti foarte bune pentru tine. Fiica ta, Jessica, a fost salvată şi evacuată de echipa SEAL şi se află în drum spre casă".

"Am ştiut că Dumnezeu o va elibera pe sora noastră" au transmis cei din familia tinerei într-o scrisoare de mulțumire față de trupele SEAL, departamentul de stat şi preşedintele Barak Obama.
Surse: abcnews.go.com , dailymail.co.uk , adevarul.ro

Niciun comentariu: